FAQ - Veel gestelde vragen

Verzending

Verzending?

Onze producten worden verzonden door Sandd, zodra de bestelling verzonden is ontvangt u een e-mail met verzendwijze.

Producten kleiner dan 20 cm aan 1 zijde worden in een envelop verzonden.
Producten kleiner dan 35 cm aan 1 zijde worden in een brievenbuskoker verzonden.
Producten groter dan 35 cm aan 1 zijde worden in een koker verzonden met track en trace.

Wij verzenden naar België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Wat zijn de verzendkosten?

Wij rekenen geen verzendkosten.

Voor 14:00 uur besteld volgende dag in huis?

Producten die voor 14:00 uur op werkdagen zijn betaald en/of goedgekeurd worden dezelfde werkdag verzonden. Wanneer een betaling de volgende werkdag binnen komt wordt de bestelling die werkdag verzonden. U ontvangt een e-mail zodra de bestelling is verzonden, afhankelijk van Sandd heeft u de bestelling de volgende dag in huis. Afmeting hoogte groter dan 55 cm heeft u binnen twee dagen in huis.

Producten op maat

Wanneer ontvang ik mijn voorbeeld ontwerp voor goedkeuring?

Binnen een paar uur ontvangt u een voorbeeld voor goedkeuring. Grotere opdrachten afhankelijk van de wensen en/of er eventueel een bestand moet worden gemaakt of omgezet naar een raamfolie-sticker bestand. Uiterlijk na 2 werkdagen ontvangt u een voorbeeld ontwerp per e-mail voor goedkeuring. Let op! Door bijlages kunnen bestanden in uw ongewenste inbox terecht komen.

Kan ik een bestand aanleveren?

Ons team van ontwerpers maken uw raamfolie-sticker ontwerp op maat met uw eigen borders, patronen, symbolen, tekst, cijfers, bedrijfslogo en/of gecombineerd met één van onze ontwerpen. Het omzetten van bestanden naar een raamfolie-sticker ontwerp is geen probleem.

Afwijkende maat of eigen tekst, afbeelding is dit mogelijk?

Ons team van ontwerpers maken uw raamfolie-sticker ontwerp op maat met uw eigen borders, patronen, symbolen, tekst, cijfers, bedrijfslogo en/of gecombineerd met één van onze ontwerpen. Het omzetten van bestanden naar een raamfolie-sticker ontwerp is geen probleem.

Wat is horizontaal spiegelen?

Horizontaal spiegelen is het omdraaien van het ontwerp (de afbeelding of tekst).

Wanneer u raamfolie, raamteksten en/of de afbeelding horizontaal spiegelt kunt u de raamfolie en/of stickers aan de binnenzijde van een ruit aanbrengen waardoor de tekst aan de buitenzijde leesbaar is. Hierdoor heeft de raamfolie of sticker geen last van weersinvloeden en kan er niet ongewenst aangezeten worden.

Muursticker afbeeldingen kunnen ook gespiegeld worden, zo kunt u bijvoorbeeld een muursticker ook aan de andere kant van de muur aanbrengen.

Muurteksten worden over het algemeen niet horizontaal gespiegeld.

Raamfolie horizontaal gespiegeld?

Raamfolie sticker horizontaal spiegelen

Raamsticker horizontaal gespiegeld?

Raamsticker horizontaal spiegelen

Muursticker horizontaal gespiegeld?

Muursticker horizontaal spiegelen

Raamfolies

Welke kleuren raamfolies zijn er mogelijkheden?

De raamfolies kunnen in twee verschillende kleuren dusted en frosted geleverd worden. Zie voorbeelden: kleurenpalet.

Waar zijn de raamfolies van gemaakt?

Wij leveren de raamfolies met zandstraal effect in de kleuren dusted en frosted. De raamfolies zijn gemaakt van sterke polyesterfilm voor duurzame kwaliteit raamfolie. Wanneer de raamfolie eenmaal geplakt is is deze moeilijk verwijderbaar. Als de raamfolie eenmaal op glas is aangebracht is deze zeer moeilijk ontvlambaar. Bij brand houdt de folie de gebarsten glasplaat nog enige tijd vast.

Verschil tussen statische raamfolie en polyesterfilm raamfolie?

Statische raamfolie is gemakkelijk verwijderbaar en verliest plakkracht waardoor het los komt deze folie is verkrijgbaar bij elke doe het zelf zaak.
Polyesterfilm raamfolie is moeilijk verwijderbaar en heeft een goede plakkracht waardoor het jaren mooi blijft en is niet verkrijgbaar bij elke doe het zelf zaak.

Hoe moet ik het raamfolie reinigen?

De sterke polyesterfilm is goed bestand tegen reinigen. Het beste schoonmaakmiddel is schoon water met een scheut huishoud azijn. Het beste gereedschappen is een schone spons en zeem. Pas op voor zandkorrels en oude verharde rubbertrekkers! Ook andere scherpe gereedschappen kunnen beschadigingen veroorzaken. Sterke schoonmaakchemicaliën worden ontraden.

Waar kunnen de raamfolies allemaal opgeplakt worden?

De raamfolies kunnen geplakt worden op glas, spiegels, ramen.

Kan ik de raamfolies op maat maken?

De raamfolies zijn heel gemakkelijk los te snijden of te knippen met een schaar of mesje.

Zijn de raamfolies gemakkelijk aan te brengen?

We hebben een duidelijke instructie pagina gemaakt zodat u gemakkelijk de raamfolie kan aan brengen. (Zie plak instructies).

Wat is het meest geschikte moment om de raamfolies op te plakken?

Het meest geschikte moment om te plakken is wanneer het glas niet warm is. Bijvoorbeeld in de ochtend of tijdens een bewolkte dag. Tijdens zonnige/warme dagen is het lastiger om raamfolie te plakken omdat het sop water sneller kan opdrogen dan verwacht. Het beste resultaat wordt bereikt bij temperaturen tussen 10 en 20° C.

Raamfolie op HR++ glas plakken?

Wij raden het af om de raamfolie op HR++ glas te plakken. Het is wel mogelijk op de buitenkant van het raam maar er mag niet teveel zon opstaat. In dit geval kunt u het beste statische raamfolie gebruiken.

Ik heb mijn raamfolie met behulp van sop water op het raam geplakt, maar nu ontstaan er witte vlekken in het raamfolie. Wat nu?

De witte vlekken zijn vocht vlekken van restjes sop water die vanzelf weg trekken als het sop water verdampt.

Help mijn raamfolie zit vol met vouwen en luchtbellen! Wat is er misgegaan?

Raamfolie dient met sop water geplakt te worden. Vouwen en luchtbellen ontstaan als er onvoldoende sop water wordt gebruikt of niet netjes geplakt wordt. Zolang het raamfolie echter nog nat is blijft het mogelijk om fouten te corrigeren. (Zie plak instructies).

Kan ik raamfolie hergebruiken?

Helaas is het niet mogelijk om de raamfolie te hergebruiken. De raamfolie is super dun en heeft de neiging te rekken en scheuren als ze worden verwijderd. Bij het verwijderen verlies je tevens de exacte positionering.

Wat is de beste manier om raamfolie te verwijderen?

Om raamfolie eenvoudig te verwijderen kunt u het beste de raamfolie verwarmen met een föhn. Wat goed werkt is om de raamfolie wat los te trekken en te verwarmen. Bij het gebruiken van een föhn dient u de föhn niet continu op dezelfde plaats bij de raamfolie te houden. Blijf de föhn goed bewegen en hou de föhn ook niet te dicht bij de raamfolie.

Stickers

Welke kleuren stickers zijn er mogelijkheden?

De stickers kunnen in verschillende kleuren mat en glans geleverd worden. Zie voorbeelden: kleurenpalet.

Waar zijn de stickers van gemaakt?

De stickers worden gemaakt van vinyl. Dit is hetzelfde materiaal als gebruikt wordt op vrachtwagens, bouwborden etc. Buiten gebruik mogelijk maar verminderd de levensduur van de sticker. Deze vinyl stickers zijn aan beide kanten gekleurd de plakkant is altijd mat gekleurd ook bij glans stickers. De stickers worden met een machine uitgesneden in het juiste formaat.

Waar kunnen de stickers allemaal opgeplakt worden?

De stickers kunnen geplakt worden op alle gladde oppervlakken zoals glas, plexiglas, auto's, metaal, plastic, tegels, deuren, ramen, containers, etc.

Kan ik de stickers op maat maken?

De stickers zijn heel gemakkelijk los te snijden of te knippen met een schaar of mesje.

Zijn de stickers gemakkelijk aan te brengen?

We hebben een duidelijke instructie pagina gemaakt zodat u gemakkelijk de sticker kan aan brengen. (Zie plak instructies).

Wat is het meest geschikte moment om de stickers op te plakken?

Het meest geschikte moment om te plakken is wanneer het niet te warm is. Bijvoorbeeld in de ochtend of tijdens een bewolkte dag. Tijdens zonnige/warme dagen is het lastiger om de sticker te plakken. Het beste resultaat wordt bereikt bij temperaturen tussen 10 en 20° C.

Kan ik de sticker op HR++ glas plakken?

De sticker kan uitstekend op HR++ glas geplakt worden.

Help mijn sticker zit vol met vouwen en luchtbellen! Wat is er misgegaan?

U kunt de luchtbel het beste eruit duwen met een spatel. (Zie plak instructies).

Kan ik de sticker hergebruiken?

Helaas is het niet mogelijk om de sticker te hergebruiken. De sticker is super dun en heeft de neiging te rekken en scheuren als ze worden verwijderd. Bij het verwijderen verlies je tevens de exacte positionering.

Wat is de beste manier om een sticker te verwijderen?

Om een sticker eenvoudig te verwijderen kunt u het beste de sticker verwarmen met een föhn. Wat goed werkt is om de sticker wat los te trekken en te verwarmen. Bij het gebruiken van een föhn dient u de föhn niet continu op dezelfde plaats bij de sticker te houden. Blijf de föhn goed bewegen en hou de föhn ook niet te dicht bij de sticker.